Reissumuistoja ja ajankohtaista

Viime kesänä oltiin runsain joukoin kahdessa yhteisessä sukutapaamisessa, Aurinko - Seinäjoen kirjasto

  • niistä on kerrottu JäsenPostissa 2020, jonka löydät myös sivustolta
  • ja alla on muutamia kuvaotoksia reissupäivistä 

Emman Pirtin 100-vuotismuisteloissa

Emman Pirtti ennen vanhaan

 

Sukuseuran väkeä osallistui kymmenittäin, puheenjohtaja Hannele Salmen kutsumana, mummonsa Emma Alapartasen  Emman Pirtin 100-vuotisjuhlaa viettämään sunnuntaina 23.7. Tornion Laivajärvellä.

 

Hannelen vapaa-ajanviettopaikka uudistuneessa ”Hannelen pirtissä”

Aurinkoisen lämmin kesäpäivä oli upea niin tarjoilujen kuin monipuolisen ohjelman antina.

Emman pirtti Laivajärvellä ennen ja nyt –
Se on Hannelen ja perheensä rakas vapaa- ajan viettopaikka

 

 

                                                                                                        Kaikilla oli niin mukavaa.….

Tervolapäivän reissussa 10.8.

oli osallisena noin 60 henkilöä. Päivän aikana tutustuttiin suvun asuinsijoihin ja kohteisiin Ylipaakkolassa ja kirkonkylällä.

 

Aamutuimaan kokoonnuttiin Ylipaakkolassa Alatalon pihapiiriin, jossa saatiin aistia vanhan maalaistalon tunnelmia ja nauttia herkulliset karjalanpiirakka- ja nisukahvit.
Erkki Alatalo kertoi vanhempiensa Janne (ent. Mikkotervo) ja Katri Alatalon ja perheen historiasta ja elämästä Ylipaakkolassa. Jarmo Keskitalo kuvaili historiallisena tutkimuskatsauksena Alatalon ja Mikkotervon talojen ja laajemminkin Ylipaakkolan kylän asemaa ja roolia sotavuosina.

Tämän jälkeen asteltiin naapuriin, Mikkotervon pihapiiriin.

 

Maria-Terttu Tuovinen kertoili vanhempiensa, Mikkotervon nuorimmaisen Aino- äidin ja isän Toimi Tuovisen elämästä ja muutoinkin Mikkotervon talon ja sen eri sukupolvien ihmisten elämästä, perheistä, työstä ja harrasteista.

Kemijoen itäpuolelta siirryttiin kirkonkylälle ja tutustuttiin Jurvan, sittemmin nimeltään Koivupalon taloon, Nykyisin se on Tervolan rauhanyhdistyksen toimitalo. Retkipäivän lounas nautittiin Tervolatalolla, josta siirryttiin tutustumaan vanhaan ja ns uuteen, isoon kirkkoon ja käytiin suvun hautapaikoilla kirkkomaalla.

 

Lounaspaikkana oli Tervolatalo

 

Iltapäivällä matkattiin Koivupaloon/Mäkikoivupaloon, jonne Pietari ja Riikka lapsinensa, aainakin nuorimpien kanssa  aikoinaan Jurvalta muuttivat. Nykyisin talo on kunnostettuna osa Lapinniemen koulun rakennuksia ja koulun pihapiiriä.

                                                 Sitten matkattiin Riimalaan, jossa Ari, Laineen Helvin os Riimala ja Viljo Laineen poikana muisteli ja kertoili Riimalan perhekunnan elämänvaiheita: Eevi ja Juho ”Jussi” Riimalan sekä vanhempiensa elämää ja omaakin lapsuutta. Toisessa kuvassa ainakin puovi on Eevi ja Juho Riimalan vanhaa asumustoa

Pitkän, mutta sitäkin antoisamman retkipäivän päättyessä poikettiin Postin Alpon ja Salmen kesäpaikkaan. Alpo kertoi Siivolan sukuhaarasta ja mielenkiintoisia tarinoita sen eri sukupolvien ihmisten elämästä ja arjesta.  Ja isäntäväen tarjoamat maukkaat kahvitarjoilut maistuivat varsin hyvin.

mukavasta päivästä yhdessä – Teille  kaikille osallistujille ja etenkin vierailukohteiden emännille ja isännille!